49,00

Ser kozi panierowany w orzechach włoskich

(podany z winogronem i sosem żurawinowym)

66,00

Tatar wołowy w stylu Kazimierskim

(siekana wołowina, marynowane grzyby, cebula, ogórek kiszony)

39,00

Sałatka z kurczakiem

(grillowane kawałki filetu z kurczaka, sałata lodowa, pomidor, ogórek kiszony, cebula czerwona, orzechy włoskie, sos ogrodowy, grzanki czosnkowe)

48,00

Sałatka z grillowanym kozim serem

(ser kozi, sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, prażone płatki migdałowe, sos ogrodowy, grzanki czosnkowe)

20,00

Rosół z kaczki

(podawany z makaronem)

22,00

Regionalny żurek

(z jajkiem na twardo, podsmażoną kiełbasą i boczkiem)

26,00

Chłodnik sezonowo

(tradycyjny chłodnik z botwinki (podany z jajkiem))

42,00

Pierogi z mięsem wołowym (6 szt.)

(pierogi mogą być podane jako smażone na patelni lub z wody z okrasą)

30,00

Pierogi ruskie (6 szt.)

(pierogi mogą być podane jako smażone na patelni lub z wody z okrasą)

12,00

Zupa rosół lub pomidorowa

28,00

Filet z kurczaka w panierce

(dodatki i surówki według uznania)

27,00

Spaghetti bolognese

(ciepły sos mięsny z wieprzowiny)

26,00

Naleśniki z nutellĄ/DŻEM/SER (3 szt.)

46,00

Golonka

(peklowana, zapiekana w piwie, miodzie i czosnku, podawana z zasmażaną kapustą)

46,00

Kaczka

(pieczona pierś z kaczki, z dymnym sosem śliwkowym)

96,00

Stek z polędwicy wołowej

(smażony według uznania)

36,00

Wątróbka drobiowa

(smażona z cebulką i jabłkiem)

30,00

Kotlet schabowy

39,00

Pstrąg w całości

(smażony, podany z prażonymi migdałami)

39,00

Kluseczki śląskie

(podawane ze świeżym szpinakiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami)

29,00

Latkes

(placki ziemniaczane (5 szt., dodatki do placków według uznania))

41,00

Maca serowa z sosem pomidorowo-paprykowym i oliwno-czosnkowym

(solony i łagodny ser przełożony kawałkiem macy)

30,00

Śledzie siekane po żydowsku

(śledzie, cebula, jaja na twardo)

30,00

Humus z ciecierzycy z chlebem pita

(ciecierzyca, prażony sezam, sok z cytryny, oliwa z oliwek)

39,00

Karp po żydowsku z migdałami i rodzynkami

(dzwonki karpia faszerowane specjalnym nadzieniem, podane w galarecie z sosem chrzanowym)

28,00

Zupa rybna jerozolimska

(z ryb morskich, z dodatkiem rodzynek i migdałów, podawana z farfelkami)

46,00

Gęsi pipek

(gęsie szyjki faszerowane wołowiną, gęsimi wątróbkami i rodzynkami przyrumienione w piecu)

48,00

Holiszki

(mielona jagnięcina i wołowina z ryżem, rodzynkami, zawinięta w liście kapusty, zapiekana, podana z sosem pomidorowym)

48,00

Kreplach

(pierogi z wołowiny podane z żydowskimi kluseczkami i marchewką na słodko)

Dodatki

8,00

Kasza gryczana

8,00

Ziemniaki z wody

8,00

Ziemniaki opiekane

8,00

Frytki

Surówki

9,00

ZESTAW SURÓWEK

11,00

Mizeria

Desery

 
26,00

Deser dnia

Napoje

0,2l  12,00

Herbaty Ahmad

0,2l  12,00

Kawa Lavazza

0,2l  15,00

Kawa Cappuccino

0,2l  16,00

Kawa Latte

0,2l  19,00

Kawa mrożona

0,2l  23,00

Irish Coffee

0,2l  9,00

Pepsi, PEPSI MAX, Mirinda, 7Up, Schweppes

0,3l  8,00

Woda gazowana

0,3l  8,00

Woda niegazowana

0,2l  9,00

Pomarańczowy

0,2l  9,00

Czarna porzeczka

0,2l  9,00

Jabłkowy

0,2l  9,00

Sok pomidorowy

0,2l  9,00

Lipton Ice Tea

Alkohole

10,00

Perła Chmielowa 0,3l

12,00

Perła Beczkowa 0,5l

13,00

Perła Export 0,5l

13,00

Perła Chmielowa 0,5l

13,00

Perła Mocna 0,5l

13,00

Perła bezalkoholowa 0,5l

11,00

Lubelskie Pils 0,33l

13,00

Zwierzynieckie 0,5l

12,00

Lech Free 0,3l

13,00

Perła Porter 0,33l

 
22,00

GRZANE WINO 0,3l

18,00

GRZANE PIWO 0,5l

12,00 / but. 170,00

Finlandia

13,00 / but. 180,00

J.A. Baczewski

12,00 / but. 170,00

Cymes

20,00

Śliwowica Paschalna

19,00

JAMESON

18,00

SIERRA TEQUILA

15,00

BACARDI LIGHT

61,00

REMY MARTIN X.O.

18,00

MARTINI BIANCO

18,00

MARTINI EXTRA DRY

19,00

JIM BEAM

24,00

JACK DANIEL’S

29,00

JACK DANIEL’S GENTLEMAN

12,00

LUBUSKI

29,00

GLENFIDDICH 12 Y.O.

17,00

JAGERMEISTER

23,00

Z Rokitnika

23,00

Z Derenia

23,00

Z Pigwowca

23,00

Z Orzecha

23,00

Z Głógu