59,00

Ser kozi panierowany w orzechach włoskich

(podany z winogronem i sosem żurawinowym)

98,00

Tatar wołowy w stylu Kazimierskim

(siekana wołowina, marynowane grzyby, cebula, ogórek kiszony)

47,00

Sałatka z kurczakiem

(grillowane kawałki filetu z kurczaka, sałata lodowa, pomidor, ogórek kiszony, cebula czerwona, orzechy włoskie, sos ogrodowy, grzanki czosnkowe)

58,00

Sałatka z grillowanym kozim serem

(ser kozi, sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, prażone płatki migdałowe, sos ogrodowy, grzanki czosnkowe)

25,00

Rosół z kaczki

(podawany z makaronem)

30,00

Regionalny żurek

(z jajkiem na twardo, podsmażoną kiełbasą i boczkiem)

32,00

Chłodnik sezonowo

(tradycyjny chłodnik z botwinki (podany z jajkiem))

51,00

Pierogi z mięsem wołowym (6 szt.)

(pierogi mogą być podane jako smażone na patelni lub z wody z okrasą)

36,00

Pierogi ruskie (6 szt.)

(pierogi mogą być podane jako smażone na patelni lub z wody z okrasą)

15,00

Zupa rosół lub pomidorowa

34,00

Filet z kurczaka w panierce

(dodatki i surówki według uznania)

33,00

Spaghetti bolognese

(z sosem pomidorowym bez mięsa)

32,00

Naleśniki z nutellĄ/DŻEM/SER (3 szt.)

59,00

Golonka

(zapiekana w piwie, miodzie i czosnku, podawana z zasmażaną kapustą)

56,00

Kaczka

(pieczona pierś z kaczki, z dymnym sosem śliwkowym)

53,00

pieczone Żeberka wieprzowe w sosie BBQ

 

44,00

Wątróbka drobiowa

(smażona z cebulką i jabłkiem)

36,00

Kotlet schabowy

47,00

Pstrąg w całości

(smażony, podany z prażonymi migdałami)

47,00

Kluseczki śląskie

(podawane ze świeżym szpinakiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami)

35,00

Latkes

(placki ziemniaczane (5 szt., dodatki do placków według uznania))

49,00

Maca serowa z sosem pomidorowo-paprykowym i oliwno-czosnkowym

(solony i łagodny ser przełożony kawałkiem macy)

38,00

Śledzie siekane po żydowsku

(śledzie, cebula, jaja na twardo)

38,00

Humus z ciecierzycy z chlebem pita

(ciecierzyca, prażony sezam, sok z cytryny, oliwa z oliwek)

47,00

Karp po żydowsku z migdałami i rodzynkami

(dzwonki karpia faszerowane specjalnym nadzieniem, podane w galarecie z sosem chrzanowym)

34,00

Zupa rybna jerozolimska

(z ryb morskich, z dodatkiem rodzynek i migdałów, podawana z farfelkami)

56,00

Gęsi pipek

(gęsie szyjki faszerowane wołowiną, gęsimi wątróbkami i rodzynkami przyrumienione w piecu)

58,00

Holiszki

(mielona jagnięcina i wołowina z ryżem, rodzynkami, zawinięta w liście kapusty, zapiekana, podana z sosem pomidorowym)

58,00

Kreplach

(pierogi z wołowiny podane z żydowskimi kluseczkami i marchewką na słodko)

Dodatki

10,00

Kasza gryczana

10,00

Ziemniaki z wody

10,00

Ziemniaki opiekane

10,00

Frytki

Surówki

11,00

ZESTAW SURÓWEK

13,00

Mizeria

Desery

 
32,00

Deser dnia

Napoje

0,2l  15,00

Herbaty Ahmad

0,2l  15,00

Kawa Lavazza

0,2l  18,00

Kawa Cappuccino

0,2l  20,00

Kawa Latte

0,2l  23,00

Kawa mrożona

0,2l  11,00

Pepsi, PEPSI MAX, Mirinda, 7Up, Schweppes

0,3l  10,00

Woda gazowana

0,3l  10,00

Woda niegazowana

0,2l  11,00

Pomarańczowy

0,2l  11,00

Czarna porzeczka

0,2l  11,00

Jabłkowy

0,2l  11,00

Sok pomidorowy

0,2l  11,00

Lipton Ice Tea

Alkohole

12,00

Perła Chmielowa 0,3l

15,00

Perła Beczkowa 0,5l

16,00

Perła Export 0,5l

16,00

Perła Chmielowa 0,5l

16,00

Perła Mocna 0,5l

16,00

Perła bezalkoholowa 0,5l

13,00

Lubelskie Pils 0,33l

16,00

Zwierzynieckie 0,5l

14,00

Lech Free 0,3l

16,00

Perła Porter 0,33l

 
27,00

GRZANE WINO 0,3l

22,00

GRZANE PIWO 0,5l

15,00 / but. 0,7l 210,00

Finlandia

16,00 / but. 07,l 230,00

J.A. Baczewski

15,00 / but. 0,7l 210,00

Cymes

24,00

Śliwowica Paschalna

23,00

JAMESON

22,00

SIERRA TEQUILA

18,00

BACARDI LIGHT

22,00

MARTINI BIANCO

22,00

MARTINI EXTRA DRY

23,00

JIM BEAM

29,00

JACK DANIEL’S

35,00

JACK DANIEL’S GENTLEMAN

15,00

LUBUSKI

35,00

GLENFIDDICH 12 Y.O.

21,00

JAGERMEISTER

26,00

Z Rokitnika

26,00

Z Derenia

26,00

Z Pigwowca

26,00

Z Orzecha

26,00

Z Głógu