Slajd-1
Slajd-2
Slajd-3
Slajd-4

„Restauracja u Fryzjera” zaprasza

W Sylwestra 2012 wybuchł pożar u „Fryzjera” jednej z najbardziej popularnych knajpek w Kazimierzu, który strawił część budynku i spowodował zamknięcie lokalu.

Tylko nieliczni, wśród których byliśmy również my wierzyli, że „Fryzjer” powstanie jak Feniks z popiołów i ponownie otworzy swoje podwoje dla koneserów dobrej kuchni i charakterystycznego klimatu tego lokalu. Tak się właśnie stało i w sobotę „Restauracja u Fryzjera” po dwumiesięcznym remoncie zaprasza gości.

Fryzjer po remoncie
Fryzjer po remoncie

Nowy bardziej nowoczesny wystrój, ale zachowanie starego klimatu, doskonała kuchnia i profesjonalna obsługa to atuty, które oferuje swoim gościom nowy „Fryzjer”. Poprosiliśmy właściciela „Restauracji u Fryzjera” Pana Marcina Matyjaszka o rozmowę i przybliżenie naszym czytelnikom co się zmieniło i co ma do zaoferowania wszystkim, którzy chcą ponownie odwiedzać tą kultową kazimierską knajpkę

– do dyspozycji wszystkich, którzy zechcą nas odwiedzić oddajemy cztery sale restauracyjne i letni ogródek. Naszym głównym założeniem jest jak najlepsze przystosowanie naszej oferty kulinarnej do oczekiwań odwiedzających nas gości. Na początku naszej działalność menu jest stałe, ale zamierzamy bardzo wnikliwie analizować co jest najbardziej popularne i co najchętniej zamawiają nasi goście i wtedy zamierzamy eksperymentować z proponowaną ofertą.

Pan Marcin z narzeczoną
Pan Marcin z narzeczoną

Pierwszym stałym elementem, który będzie zawsze funkcjonował w „Restauracji u Fryzjera” jest happy auer i tu mam na myśli proponowanie bezpłatnie piwa lub wina w zależności od konkretnego dania, ale to już zostawiamy do sugestii naszych gości. Chcę, aby docelowym klientem restauracji były całe rodziny oraz ludzie, którzy cenią sobie dobrą kuchnię i profesjonalną obsługę. W naszej ofercie przewidujemy również specjalne menu dla grup, które otrzymają odpowiedni rabat i nie zapominamy oczywiście o mniejszych, daniach przeznaczonych specjalnie dla dzieci. W karcie znajduje się duży wybór dań mącznych, z których szczególnie proponujemy pierogi z mięsem i kurkami, wśród ryb prym wiedzie filet ze szczupaka w sosie s suszonych podgrzybków z domowymi kopytkami, a z dań mięsnych polecamy stek wołowy z grillowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami i masłem czosnkowym, lub comber jagnięcy z chrzanowymi ziemniaczkami, pieczoną marchewką i sosem szalotkowym. W karcie nasi goście znajdą duży wybór alkoholi, win zarówno białych, różowych i czerwonych, oraz piw na czele z naszą regionalną Perłą. Proponujemy również napoje gorące i zimne a naszą specjalnością są soki ze świeżych owoców.

Od Pana Marcina dowiedzieliśmy się również, że dla stałych klientów przygotowane są karty rabatowe po okazaniu której przysługiwała będzie odpowiednia zniżka.

„Restauracja u Fryzjera” czynna jest od niedzieli do poniedziałku w godzinach od 9:30 do 24, natomiast w weekendy od 9:30 do 2 w nocy.

Reaktywacja „Restauracji u Fryzjera” jest doskonałym przykładem spełniania marzeń i wdrażania ich w życie, ponieważ od dawna Pan Marcin myślał o otworzeniu restauracji w Kazimierzu i od soboty stało się to faktem.